среда, 3 апреля 2013 г.

Сервіс Pinterest.com

Назва цього сервісу походить від Pin, тобто зображення.


Отже, він допомагає знаходити і відкладати в закладки ті зображення, які вам подобаються і які ви хотіли б використовувати у своїй роботі. Піни можна шукати в Інтернеті і створювати закладки, а можна вибирати із тих, які вже обрали інші, тобто робити репіни ( Repin). Для цього варто вибрати категорію і подивитись зображення.  Сервіс  пропонує створювати свої колекції, розміщувати їх у спеціальних папках (Board).

Щоб знайти потрібну інформацію, я вводила в пошук слова: "навчання"(education), "дистанційне навчання", "онлайн-навчання", "вчитель", "освіта та технології", а також ключові слова свого курсу - Київська Русь та мистецтво. Звичайно, таких вузьких тем у колекціях не знайдеш, але якщо встановити кнопку Pinterest і шукати на наших сайтах, то картинок можна знайти багато. Щоправда, встановити її можна тільки в Chrome. Я створила чотири альбоми і, що цікаво, вже маю тих, хто слідує за мною.
Цікаво також, що, окрім картинки, можна перейти на сайт, з якого вона взята, і прочитати статтю до неї. У колекціях дуже багато інфографіки, тому він буде корисний й тим, хто готується до виступів.

2 комментария:

  1. Дякую за інформацію! А де можна прочитати пошагову інструкцію?

    ОтветитьУдалить
  2. Полные результаты в блоге: http://bugaychuk.blogspot.com/2013/04/3-netvibes-pinterest.html

    ОтветитьУдалить