пятница, 26 апреля 2013 г.

Звіт про 6 тиждень навчання у відкритому дистанційному курсі "Куратор контенту" ("Куратор содержания")

Інструменти куратора контенту дозволяють курирувати створений з різних джерел  контент і  створювати новий на веб-сторінці.  Інструменти дозволяють куратору поділитися чи співпрацювати з друзями.
Завдання
Використовуючи розділ  "Інструменти куратора контенту", вибрати один з інструментів для знайомства, повідомити про це у Форумі, щоб уникнути повторів, познайомитися з ним і проаналізувати можливості застосування в роботі куратора.

Collected
Цей сервіс дозволяє збирати в одному місці  RSS канали, створювати колекції, дивитися колекції інших користувачів.

 Я створила дві колекціі: Literature і Teacher http://collected.info/user/nmix
 Кожна створена колекція виділяється своїм кольором. Можна ділитьися колекцією, робити її публічною, а можна використовувати тільки для себе. Чужі колекції можна переглядати і вибирати для себе потрібне.  Крім RSS каналів можна вставляти в колекції тематичні блоги.
 Не сподобалось те, що знайдені цікаві джерела треба вводити вручну, і не всі додаються в колекцію. 


У дистанційному курсі для школярів цей сервіс можна використовувати як інформаційний канал, в якому учні можуть шукати потрібну інформацію, а також створювати власні колекції і розміщувати в них матеріал курсу. Для роботи  з текстом можна запропонувати учням  з колекції вчителя, наприклад - Література - вибрати статтю і обговорити її у форумі.

Інструкції : Як працювати з  Collected

Сервіс призначений для колекціонування інформації за інтересами, об'єднання друзів за інтересами, з'єднання каналів з блогу, Twitter, YouTube, Flickr та інших.
Він пропонує також найпопулярніші колекції, зібрані на сайті, перегляд останніх оновлень, вибрані колекції, а також пропонує подивитися колекції найпопулярніших користувачів сайту. Інтерфейс англомовний.

Для початку роботи потрібно зареєструватися. Для цього у верхній панелі справа потрібно натиснути Join Збори і заповнити форму, досить просту: ім'я, пароль та електронну пошту.


На наступному етапі вам пропонують створити колекцію і заповнити форму: назва (обов'язково англійською для коректного відображення), опис колекції (англійською), колір колекції, статус (не показувати, анонімно, для всіх), ваша фотографія.

Третій етап - це створення колекції, і вам запропонують ввести URL каналу. А після введення можна:
Permalink -перейти на блог
 Share on Facebook - поділитися в Фейсбук.
 Share on Twitter - поділитися в Твіттері
 Share via Email - переслати на електронну пошту.

Колонка справа дозволяє легко переходити на всі ваші канали, а також Share this collection - ділитися колекцією в фейсбук.
 Create widget for this collection - створити віджети колекції.
 More collections by *** - подивитися  всі колекції користувача.
 Edit this collection - редагувати цю колекцію.

Можна також ввести теги по темі, і система сама буде підбирати джерела інформації.  Щоб вибрати щось із чужої колекції, потрібно перейти на вкладку Browse collections - цікаві колекції і за алфавітом підібрати те, що потрібно. Переходячи на колекцію іншого користувача, можна бачити його канали і переходити на них, якщо вони відкриті для всіх.  Вподобану інформацію можна відзначити, як  Favorite і підписатися на неї. Можна також лайкнути і залишити повідомлення в Фейсбуці.  Система дозволяє відстежити кількість відвідувачів вашої колекції, ваших друзів.  Система дуже проста і зручна у використанні. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий